Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Alcoholvrij genieten tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn er, Kerst, oud en nieuw, ze staan allemaal op de stoep. De wijn vloeit rijkelijk, want met kerstdiners en borrels houden we ervan lekker te bubbelen. Maar wat als je niet drinkt? Zet je sapje maar terug op het aanrecht, Petit Plaisir presenteert de beste alcoholvrije wijn en bubbels voor tijdens de feestdagen!

Alcoholvrij aperitief

Een alcoholvrij aperitief is altijd een goed idee. Om in te komen, als je de rest van de avond wel drinkt, om eens iets anders te schenken dan anders, of uiteraard als je niet mag of wilt drinken. Het beste nieuws is: het verschil tussen een alcoholhoudende en alcoholvrije alternatieven is vrijwel nihil in smaak.

Ga voor chique en toost met bubbels. Onze Vendôme Mademoiselle Classic wordt geprezen in het Decembernummer van Jan Magazine, evenals zijn rosé zus.

Voorgerecht

Een voorgerecht is vaak wat lichter van smaak dan de daarop volgende gangen. Ga je voor vis? Dan raden we de Vendôme Chardonnay aan.


Is vlees meer je ding? De Vendôme Merlot drink je licht gekoeld en doet het uitstekend bij charcuterie, Italiaans of lichte vleesgerechten.

Hoofdgerecht

De wijn bij het hoofdgerecht mag wat voller zijn. Sinzero heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept en is met minder dan 0.5% alcohol een uitstekende keus.

Serveer je een licht hoofdgerecht met bijvoorbeeld vis? De Sinzero Chardonnay combineert hier perfect bij met smaken van appel, perzik en een droge afdronk.

Staat vlees op het menu? De Sinzero Cabernet Sauvignon is heerlijk bij wild.

Maak je een stoofschotel? Petit Plaisir maakte Boeuf Bourguignon 0.0% met de Vendôme Merlot. Een aanrader!

Nagerecht

Dit jaar is je nagerecht echt de kers op de taart. Petit Plaisir raadt de Deense Blå Sparkling Tea aan, een mousserende cuvée op basis van thee. Door de 13 verschillende soorten hoogkwalitatieve thee en daarbij horende infusieprocessen heeft Blå een zeer complexe smaakbelevenis, welke elkaar bij elke slok afwisselt, van jasmijn, witte thee, groene thee, tot het bittertje van zwarte thee. Blå Sparkling Tea wordt o.a door Gooisch Magazine aangeprezen, thee uit een champagne glas is niet voor niets een stijlvolle manier om de avond af te sluiten.

Overigens is Blå ook heerlijk bij een brunch, of wat dacht je van een bijzonder cadeau voor je gastheer en vrouw als je zelf ergens gaat eten?

Petit Plaisir wenst je fijne feestdagen, santé! 
X