Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Alcoholvrije wijn met de spinning cone column techniek

Alcoholvrije wijn kan op verschillende wijzen worden gemaakt. Deze procedés worden steeds geavanceerder. En toen was er de spinning cone column techniek. Wat houdt deze techniek in en wat betekent dat voor de alcoholvrije wijn?

De spinning cone column techniek

De spinning cone column techniek ofwel (SCC) is een unieke methode waarbij wijn eerst volgens traditionele vinificatie wordt gemaakt. Er vind dus eerst normale rijping en gisting plaats van de druiven. Vlak voor het bottelen wordt de wijn pas gedealcoholiseerd. De SCC techniek werd allereerst geïntroduceerd om wijnen met een te hoog alcoholgehalte minder sterk te maken. Nu, wordt deze methode ook gebruikt om alcoholvrije wijn te maken.

Hoe werkt de spinning cone column techniek

De spinning cone column techniek zorgt ervoor dat de alcohol in een cilindervormige ton onder lage temperaturen van de wijn gescheiden wordt. De kolom bestaat uit maar liefst 40 verschillende roterende elementen waardoor de wijn als het ware wordt gecentrifugeerd. Terwijl het vocht als dun filmisch materiaal naar beneden roteert, wordt er stoom geïntroduceerd om de juiste smaken te extraheren. Door dit extractie proces gaat er niks van originele aroma’s verloren. Dit proces wordt net zolang herhaalt tot er geen, tot vrijwel geen alcohol meer aanwezig is in de wijn.

Is de spinning cone column techniek gezond

De spinning cone column techniek is een fraaie methode om alcoholvrije wijn te maken terwijl er gebruik wordt gemaakt van de originele elementen van de wijn. Er wordt op deze manier niks toegevoegd aan de wijn, waardoor er een heel natuurlijk product ontstaat. Doordat de alcohol eruit is getrokken, bevat deze wijn met 20 tot 32 kcal veel minder calorieën dan een normaal glas wijn.

Het allernieuwste van de spinning cone column techniek

Petit Plaisir heeft een van de allernieuwste alcoholvrije wijnen die met de spinning cone column techniek zijn gemaakt succesvol getest. Over de smaak viel niet te twisten, deze mocht direct worden opgenomen in het assortiment. De Sinzero wijnen komen uit Chili en hebben niet voor niets al een aantal prijzen in de wacht gesleept. Het huis geeft een alcoholpercentage aan van minder dan 0.5%, wat volgens de Europese richtlijnen alcoholvrij mag worden genoemd. Dit geeft Sinzero aan omdat ze niet geheel kan garanderen dat de wijn volledig alcoholvrij is. Sinzero, zowel de Cabernet Sauvignon als de Chardonnay zijn prachtige wijnen om op tafel te zetten. Combineer de Cabernet bijvoorbeeld met stoofvlees of de Chardonnay met vette vis. Heerlijk voor de komende wintermaanden.

Direct inslaan?
Dat kan, klik hieronder om deze klassiekers toe te voegen aan je winkelmandje.
Proost! 
X