Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Blå Sparkling Tea

Blå Sparkling Tea, thee uit een champagneglas

Sparkling tea is niet ‘your ordinary cup of tea,’ maar schenk je in een champagneglas. Dat is nog eens chique op de thee gaan! Wat is Sparkling Tea, waar komt het vandaan en waarom schenken Michelinsterren restaurants het? Laat je verassen, en geniet van een rondleiding in de wereld van Petit Plaisir’s selectie Sparkling Tea, de 0% alcohol, volledig biologische editie uit Kopenhagen: Blå.

Wat is Sparkling Tea

Sparkling tea is een cuvée van 13 verschillende soorten thee. Bij Petit Plaisir’s keuze Blå is versgeperst citroensap en biologisch druivensap toegevoegd en vervolgens gebotteld met meer dan 5 bar druk. De verschillende soorten exclusieve thee, van zwart tot wit zijn op een zeer verfijnde  manier samengesteld.  Voor elke thee is de juiste watertemperatuur, infusietijd  en extractie van groot belang. De diepgang en complexiteit aan smaak kan alleen met uiterste precisie worden samengesteld. Dat brengt ons bij de bedenker van Sparkling Tea, sommelier Jacob Kocemba.

Waar komt Sparkling Tea vandaan

8 jaar geleden van het moment van schrijven, besloot de beroemde Deense sommelier Jacob Kocemba zich te verdiepen in thee. Hij betrad een wereld die meer dan een millennium oud is en leerde de eeuwenoude thee tradities kennen. Meneer Kocemba had echter niet het doel om thee te verkopen. Nee, hij wilde een excellente smaakbelevenis creëren waar geen alcohol aan te pas kwam. Dankzij zijn uiterst verfijnde smaak werd zijn droom werkelijkheid. Een mousserend, op champagne lijkend product was geboren: Sparkling tea.

Sparkling Tea, Michelin waardig

De eerste sparkling tea werd in Michelin-restaurant Hermann in Kopenhagen geschonken. Inmiddels zijn o.a Ciel Blue en Vinkles in Amsterdam en Restaurant Fred in Rotterdam ook groot fan.

Wil je zelf een Michelin sterren ervaring in huis halen of cadeau doen? Dat kan! De volledig alcoholvrije editie Blå doet het perfect als aperitief, maar leent zich ook heel goed voor een licht voorgerecht. Of wat dacht je van Japans, om de thee traditie voort te zetten?  Je vind deze parel in de excellente selectie van Petit Plaisir!

X