Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Petit Recept | Boeuf Bourguignon 0.0%

Als je zwanger bent is het soms goed om wat extra vlees te eten. En wat is er nu niet lekkerder dan een grote pan Boeuf Bourguignon met deze koude wintermaanden. Door alcohol te verhitten verdampt het zeggen veel mensen. Maar er blijft altijd een restje over. Als je geen alcohol mag nuttigen om wat voor reden dan ook, is het daarom beter om voor een alcoholvrije variant te gaan. Petit Plaisir testte het in levende lijve met de Vendôme Merlot. Het resultaat mag er echt wezen, wat een heerlijk heartwarming maaltje is dit!

Ingrediënten 4 personen

  • 800 gram riblappen in stukjes – je kunt de slager vragen het vlees voor te snijden
  • 1 theelepel bloem
  • flinke klont roomboter
  • (olijf) olie
  • 2 uien in ringen
  • 2 blaadjes laurier
  • paar kruidnageltjes, wij gebruiken een flinke snuf koek en speculaaskruiden
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 ml rode alcoholvrije wijn
  • 4 (winter)penen
  • 250 gram champignons
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • plak ontbijtkoek of hand pepernoten, om te binden
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Maak alle groenten schoon en snijd alvast voor. Houd apart in een kom. Verhit de roomboter in een braadpan en voorzie het vlees van een dun laagje bloem en peper. Braad het vlees kort aan en haal uit de pan als het net dichtgeschroeid is. Doe wat olie in de pan en fruit de voorgesneden groenten aan. Voeg de tomatenpuree toe. Om alles uit het blikje te halen vullen wij het blikje nog even met water en gooien dat erbij. Roer goed om. Het vlees mag nu worden toegevoegd, samen met de kruiden, laurierblaadjes, bouillon en alcoholvrije rode wijn. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur op een laag pitje stoven.

Ondertussen kan je alvast de keuken opruimen of: aan de borrel met een glaasje Merlot!

Voeg na 2 uur de ontbijtkoek of pepernoten toe. Laat nog een half uurtje doorpruttelen. Als je aardappelpuree erbij wilt maken dan kan je dit nu doen, wij maken het met zilvervliesrijst.

Bon appétit!

Meteen aan de slag? Haal je boodschappen direct in huis en bestel de Vendôme Merlot!

X