Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Dry January – zo houd je het vol

Nieuw jaar, goede voornemens. Dry January, van origine overgevlogen uit Groot-Brittannië, is trending topic. Ik Pas zit al over de 40.500 deelnemers, en stimuleert mensen om een maand te stoppen met drinken. Ook de media besteden hier veel aandacht aan. En dat is niet voor niets. Een maand zonder alcohol heeft meerdere voordelen, zo weten we bij Petit Plaisir maar al te goed. We sommen kort de voordelen op, maar belangrijker is: hoe houd je het vol? We geven tips om je door deze maand heen te slepen!

De voordelen van een maand zonder alcohol

  1. 62% van de deelnemers aan deze challenge voelt zich fysiek fitter. En laat dat sportschool abonnement nou net je tweede goede voornemen zijn. (Ikpas, 2020)
  2. De kerstkilo’s? Die ben je zo weer kwijt. Alcohol bevat veel calorieën door suikers. Laat je dit staan, dan val je makkelijker af.
  3. Je slaapt beter, en hebt de dag erna geen kater.
  4. Voorgaand punt draagt bij aan je mentale gezondheid. Win-win!
  5. Helemaal stoppen met alcohol is misschien nog beter, alcohol verhoogt namelijk de kans op tal van ziekten waar Nederlanders zich vaak niet bewust van zijn. Zo weet maar 5% dat alcoholgebruik het risico op borstkanker vergroot. (NOS, 2019)

Zo houd je een maand zonder alcohol vol

Een alcoholvrije maand is makkelijker vol te houden dan je denkt. Met onze tips maak je het leuk voor jezelf en stimuleer je wellicht ook anderen!

Tip 1: Je hebt jezelf een belofte gedaan, en daar wil je je natuurlijk aan houden. Denk aan bovenstaande voordelen, dan kan je toch niet anders dan benieuwd zijn naar wat het voor jou doet?

Tip 2: Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht: is er iets wat je altijd al graag wilde hebben of wilde doen? Beloon jezelf met je nieuwe overwinning!

Tip 3: Doe het samen. Met een vriendin, een vriend, je werk of familie. Door gezamenlijk geen alcohol te drinken maak je het ook tijdens diners en uitjes een stuk makkelijker.

Tip 4: Probeer nieuwe dingen uit. Die fles alcoholvrije wijn smaakt misschien wel veel beter dan je denkt! De redactie van Jan Magazine testte het zelf, lees hier hun oordeel.

Tip 5: Verwen jezelf met kwalitatief goede alcoholvrije wijn. De beste alcoholvrije wijn wordt met duurdere technieken gemaakt om de smaak en mineralen optimaal te behouden. Omdat er geen alcohol in zit kunnen alleen de meest geavanceerde technieken en beste sommeliers tot een hoogwaardig product komen. Petit Plaisir beschikt over de beste selectie van wat er op de markt verkrijgbaar is. Shop direct en gun jezelf dat beetje extra, en wie weet drink je wel veel vaker alcoholvrije wijn dan alleen in januari.

Tip 6: Binnenkort hebben we een speciale samenwerking in het kader van Dry January. Met wie dat is en wat we gaan doen, dat zie je eind deze week. Houd dus goed onze Instagram en LinkedIn in de gaten!

X