Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Er zijn verschillende manieren om alcoholvrije wijn te maken. De processen zijn door de jaren heen steeds geavanceerder geworden. En dat is goed nieuws voor het smaakpalet. Petit Plaisir behandelt hier twee methoden om alcoholvrije wijn te maken, namelijk alcoholvrije wijn door verhitting en de vacuüm techniek. Dit zijn niet de enige technieken om alcoholvrije wijn te maken, maar wel de meest voorkomende.

'Elk glas bevat de droom om nog beter te worden, gezonder, verfijnder. En dat proef je.'

Alcoholvrije wijn door verhitting

Met deze methode wordt de wijn op traditionele manier gemaakt en vervolgens sterk verhit om de alcohol te onttrekken. Daarmee gaat veel smaak en mineralen verloren, wat de wijn niet ten goede komt. Veel supermarktwijnen worden met deze methode gemaakt om verschillende redenen. Het proces is snel, de productiekwantiteit hoog en de prijs relatief laag. De fijnproever van vandaag wil echter iets moois drinken. De beste alcoholvrije wijnen worden volgens nieuwe technieken gemaakt, die steeds verder worden ontwikkeld.

Alcoholvrije wijn door de vacuüm techniek

Een van de nieuwste technieken is de vacuüm techniek. Met deze methode wordt alcoholvrije wijn gemaakt door de wijn vacuüm te trekken op een lage temperatuur (circa 28-30 graden). Op een lage temperatuur blijven originele mineralen zo goed mogelijk behouden wat zorgt voor een alcoholvrije wijn die het dichtst bij zijn originele smaak komt.

Petit Plaisir's wijngeheimen

Petit Plaisir selecteert wijn niet uitsluitend op de techniek, maar vooral op smaak . De wijn moet een wijnsensatie teweeg brengen, wat alleen kan worden gerealiseerd door de meest geavanceerde processen en de beste neuzen. De meeste van onze wijnen danken hun smaak aan jarenlange innovatie. Elk glas uit een van onze geselecteerde flessen bevat de droom om nog beter te worden, gezonder, verfijnder. En dat proef je.

Wil je meer weten over onze selectie of direct bestellen?

X