Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

instagram

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Petit Plaisir's wijngeheimen

Minder calorieën drinken? We delen een geheim

Wie minder calorieën wil consumeren schrapt vaak niet alleen calorierijk eten, maar ook drinken. Een biertje is gelijk aan een boterham met kaas, maar een glaasje droge witte wijn kan stiekem rond de 70 calorieën per 100 ml bevatten. Hoe dat zit? Petit Plaisir legt uit. Met ons kleine geheimpje, hoef je dat glaasje straks niet meer te laten staan.

Wijn en alcohol, een suikerzoete affaire

Na het oogsten van de druiven worden de druiven geperst en kan het gistingsproces beginnen. Het gisten zet de suikers om in alcohol in de wijn. Hoe rijper de druif, en hoe meer zonuren de druif heeft gehad, des te hoger het suikergehalte en alcoholpercentage. Het alcoholpercentage kan door de wijnmaker beïnvloed worden, als dit bijvoorbeeld te hoog is. De wijn kan ook vacuüm worden getrokken, waardoor een alcoholvrije wijn overblijft. En daar zit het geheim.

Minder calorieën drinken met alcoholvrije wijn

Een skinny wijntje, zo wordt een alcoholvrije wijn, of wijn met een laag alcoholpercentage, ook wel eens genoemd. Als je minder calorieën wilt drinken, dan is geheel alcoholvrije wijn dus een goed alternatief. Voortaan hoef je niet meer aan de spa-rood met een rietje en proost je vrolijk mee. En wat er in je glas zit? Dat weten wij alleen 😉

Heb je ook zo'n behoefte aan wat hydraterends? Bekijk meteen onze excellente selectie!
X