Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Nona June

Nona June, de alcoholvrije gin die je niet mag missen

Nona June, de alcoholvrije gin uit de selectie van Petit Plaisir heeft een inspirerend verhaal. Wat ooit begon met een meisje dat thee van kruiden uit het bos maakte groeide uit tot een premium non-alcoholisch product. Nona June is een sprookje uit een fles, en wij vertellen je daar graag meer over.

Charlotte Matthys

Charlotte was van kinds af aan altijd in de bossen rond Gent te vinden. Samen met haar vriendjes plukte ze kruiden waarvan ze thee maakte. Ze ontwikkelde al op jonge leeftijd gevoel voor het mengen van smaken en het creëren van iets nieuws.

Charlotte nam haar fascinatie voor kruiden mee uit haar jeugd en ging een studie als biochemicus volgen. Toen ze meedeed aan het Tournée Minerale kwam ze erachter dat het lastig was om een goede alcoholvrije variant te vinden van gin-tonic, haar lievelingsdrankje. Te zoet, niet mooi gepresenteerd, Charlotte vond dat dit beter kon. Ze zei haar baan op en begon de zoektocht naar een alcoholvrije gin wat later Nona June zal heten.

None June

Charlotte stelde een team samen van topchefs en sommeliers. Samen gingen ze op zoek naar de beste combinatie van plantenextracten en distillaten. Alleen de meest hoogwaardige ingrediënten werden in overweging genomen.
Het productieproces werd vrijwel gelijkwaardig aan dat van gin. Zo komt Nona tot stand met een distillatieproces, alleen dan op basis van water in plaats van gin. 9 kruiden, latijn voor Nona, zorgden voor de perfecte balans tussen citrus en andere botanische tonen.  Daarnaast maakt Charlotte gebruik van een jeneverbes distillaat, wat ook in alcoholische gin wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat Nona de smaak van gin evenaart. June, in andere woorden ‘jeneverbes’ werd toegevoegd aan Nona. Charlotte was tevreden.

Van Michelin-sterren restaurant tot Petit Plaisir

Nona June kan zowel  koud geserveerd worden als in een cocktail. De smaaksensatie bleef niet onopgemerkt. 2 sterren restaurant Bartholomeus te Knokke schenkt Nona June en hoewel het in België meer te verkrijgen is, boort Nona June de Nederlandse markt pas net aan.

Petit Plaisir heeft Nona June direct omarmt, omdat het geheel plaatje helemaal klopt. Van ingrediënten en fles tot smaak, Nona June is een prachtig product.

Direct inslaan? Dat kan! Voeg het meteen toe aan je winkelmandje of neem contact met ons op voor meer informatie.

X