Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Petit Plaisir en Trouw

Petit Plaisir stond in de weekend-editie van Trouw. En dat was bijzonder. Na Gooisch, Jan Magazine, De Hippe Vegetariër, Uit Pauline’s Keuken (members-only actie) en de redactie van Linda.nl was Journalist Dana Ploeger op zoek naar een lekkere alcoholvrije rode wijn. Via een aantal mommy bloggers kwam ze bij ons terecht. Ze interviewde founder Imme Plaisier over onze missie en we stuurden haar een proefpakket op.

Niet zomaar een testpanel

Naast ons eigen testpanel was er nu een ander zeer ervaren testpanel dat regelmatig non-alcoholica test. Ze waren al veel alcoholvrije wijnen tegen gekomen en de ervaring leerde dat alcoholvrije wijn regelmatig (te) zoet was. Nadat ze vroegen of dat bij ons niet ook het geval was konden we bevestigen dat we uitsluitend aan premium alcoholvrije wijn doen. Dat wil zeggen dat de wijnen complex en droog in smaak zijn. Maar een testpanel is geen testpanel zonder kritische blik. Toen het pakket binnen was testten ze onze Vendôme Merlot en Sinzero Cabernet Sauvignon en kwamen met de volgende zeer lovend woorden: ‘

‘Eindelijk een serieuze rode wijn zonder alcohol’

Premium alcoholvrije rode wijn

Uiteraard waren we daar heel blij mee, en de vraag wat een alcoholvrije rode wijn zo goed maakt beantwoorden we graag. De meest geavanceerde technieken worden gebruikt om deze wijnen te maken. Zo wordt de alcohol op lage temperatuur onttrokken om de mineralen te behouden en de smaak te optimaliseren. Er bestaat dus eerst een volledig alcoholische wijn, waarna een wijn wordt gecreëerd met 0% alcohol. Dat maakt deze vacuum of spinning cone column technieken zo bijzonder. Er is extra werk verzet na het maken van een wijn om tot een premium alcoholvrije wijn te komen.

Wil je alvast inslaan? Je shopt de Vendôme Merlot en de Sinzero Cabernet Sauvignon hieronder!

Benieuwd naar het artikel? Dat lees je hier.

X