Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

instagram

Contact

Zoeken

Petit Recept | vispotje

Petit Recept | Vispotje

Zachte zilte smaak, mooie structuren en geserveerd in een mooi pannetje is dit vispotje ook nog eens heel fraai voor het oog. Gezond, en makkelijk te maken! We geven je een boodschappenlijstje met ingrediënten en de bereidingswijze mee, zo maak je dit Petit Recept voor een vispotje.

Ingrediënten 4 personen

  • 3 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 5 tomaten, het liefst lekker rijp voor een volle smaak
  • 2 el traditionele olijf- of zonnebloemolie
  • 250 ml droge witte alcoholvrije wijn
  • 150 g verse kabeljauwfilets
  • 150 g verse zalmfilets
  • Paar takjes verse peterselie
  • Bakje zeekraal
  • 150 g verse mosselen
  • 100 g Hollandse garnalen

Bereidingswijze
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een braadpan of een pan met dikke bodem met een goede deksel. Fruit de ui en voeg na 3 minuten de knoflook toe. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes toe samen met de wijn. Doe de deksel op de pan en laat het geheel stoven tot de tomaten zacht zijn. Dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten. Snijd ondertussen de kabeljauw en zalm in stukken van 4 cm en voeg toe. Voeg kort erna de mosselen toe. Blancheer de zeekraal met kokend water in een vergiet en laat rusten. Voeg als laatst de Hollandse garnalen erbij met de zeekraal. Garneer met de peterselie.

Lekker met rijst en uiteraard een glaasje witte alcoholvrije wijn. Petit Plaisir raadt aan:

X