Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

De smaak van alcoholvrij

De smaak van een alcoholvrije wijn blijft vooralsnog een beetje anders dan de smaak van een originele wijn met alcohol. Dit smaakverschil komt door de body die de alcohol mee brengt. De vacuüm techniek waarmee een aantal van onze geselecteerde wijnen worden gemaakt komt net als bij het proces van alcoholvrij bier wel erg dichtbij de originele wijnsmaak, waardoor het steeds populairder wordt en het bijna niet van alcoholhoudende wijn te onderscheiden is.

'Iets speciaals drinken kan nu elke dag, mede dankzij de selectie van Petit Plaisir'

Suikers en alcohol

Door de suikers in de wijn blijft er altijd een klein percentage alcohol over, wat ongeveer gelijk staat aan het percentage in vruchtensap. Volgens de Europese wetgeving mogen wijnen met een maximaal percentage van 0.5% alcoholvrij worden genoemd. Dit percentage is dermate laag dat het lichaam dit snel verwerkt, en er daardoor geen effecten optreden. Wil je er echter zeker van zijn dat je een alcoholvrije wijn mag drinken, let dan goed op het etiket en de certificaten die een wijn heeft.

Certificaten

Petit Plaisir beschikt over de nodige certificaten, mocht je meer informatie over onze selectie willen opvragen dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Wil je meer weten over hoe alcoholvrije wijn wordt gemaakt?

X