Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Sulfiet in alcoholvrije wijn

Zit er sulfiet in alcoholvrije wijn? Deze vraag krijgen we bij Petit Plaisir wel eens. In dit artikel lichten we uit wat sulfiet is, waarom het in alcoholvrije wijn zit en welke producten binnen ons assortiment  geen sulfiet bevatten.

Wat is sulfiet

Sulfiet, zwaveldioxide of sulphite komt van nature in veel producten voor. Het wordt ook regelmatig toegevoegd aan voedingsmidddelen en staat ook bekend als conserveringsmiddel en E-nummer E220 tot en met E228. In Europa is er sinds 2005 een wet aangenomen dat een etiket ‘bevat sulfiet’ moet vermelden als een product meer dan 10mg sulfiet bevat. Er zijn mensen met een sulfietintolerantie, die deze producten beter kunnen mijden.

Sulfiet in alcoholvrije wijn

Wijn wordt gemaakt door een vinificatie oftewel vergistingsproces. Hierbij komt sulfiet vrij. Er bestaat geen wijn waar geen sulfiet in voorkomt. Een alcoholvrije wijn waar geen sulfiet in zit heeft niet alvorens een vergistingsproces doorgemaakt. Wel is het zo dat het sulfietgehalte van biologische wijnen lager is dan bij niet biologische wijnen. Dit komt omdat er soms extra sulfiet wordt toegevoegd aan een niet biologische fijn om de houdbaarheid te verlengen.

Wist je dat: de wijnen van Petit Plaisir grotendeels biologisch zijn? 
Omdat het een natuurproduct betreft zijn ze 1.5 tot 3 jaar houdbaar.

Wil je meteen een biologische alcoholvrije wijn kopen? Kies uit onze suggesties:

Het is een misvatting dat je van sulfiet hoofdpijn krijgt. Dat zou betekenen dat je van gedroogd fruit, waar hogere concentraties sulfiet in zit, ook hoofdpijn zou krijgen. De hoofdpijn die je hebt na het drinken van alcoholhoudende wijn komt door de alcohol. Door alcoholvrije wijn te drinken heb je hier geen zorgen meer over. Double the pleasure, double the fun!

Petit Plaisir’s selectie zonder sulfiet

Alle alcoholvrije wijnen uit onze selectie bevatten sulfiet. Zoals boven genoemd, zijn dit geen grote hoeveelheden omdat het merendeel biologisch is. Mocht je toch op zoek zijn naar een alcoholvrij alternatief, dan raden wij Nona June, onze alcoholvrije gin aan. Deze is gemaakt van kruidenextracten, en is geheel natuurlijk.

Heb je andere vragen over ons assortiment? Neem contact met ons op en laat ons je aan een mooie keuze helpen!

X