Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

instagram

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

  /  Alles over alcoholvrij   /  Wat zijn de voordelen van alcoholvrije wijn?

Wat zijn de voordelen van alcoholvrije wijn?

Alcoholvrije wijn heeft meerdere voordelen, zowel op gebied van smaak en op gebied van gezondheid. En dat is niet alles, heb je bijvoorbeeld al eens geprobeerd te koken met alcoholvrije wijn? Petit Plaisir zet een aantal voordelen van alcoholvrije wijn op een rijtje.

1. ALCOHOLVRIJE WIJN IS HET NIEUWE GENIETEN

Een bourgondische leefstijl, we houden ervan. Een goede fles wijn is op en top genieten. Met de nieuwe productiemethodes om alcoholvrije wijn te maken blijft de smaak optimaal behouden. Dat is een Petit Plaisir voor onze smaakpapillen en voor ons lichaam.

2. TOPSPORT EN ALCOHOLVRIJE WIJN

Wie topsport beoefent weet dat drinken de avond voor, of soms zelfs de maand voor een wedstrijd of moment suprême de prestaties negatief kan beïnvloeden. Wellicht dat een strak sportdieet nu wel af en toe ruimte laat voor een glaasje geselecteerd door Petit Plaisir.

3. ZWANGERSCHAP EN ALCOHOLVRIJE WIJN

Menig vrouw herkent zich hierin, de zoektocht naar een goed alcoholvrij alternatief tijdens een zwangerschap was niet makkelijk. Te zoet, te chemisch, vanaf nu hoeft dat niet meer. Petit Plaisir selecteert uitsluitend alcoholvrije wijnen met net dat beetje extra. Klik nu hier voor een overzicht van onze selectie.

4. MEDICIJNGEBRUIK EN ALCOHOLVRIJE WIJN

Medicijnen en alcohol gaan over het algemeen niet samen. Tijdens een speciaal etentje kan het wel leuk zijn om toch een glaasje te drinken. Met alcoholvrije wijn zet je toch iets speciaals op tafel en kan je gewoon mee doen. Raadpleeg altijd een arts mochten je medicijnen iets anders aangeven of als je hier over twijfelt.

5. BOB JIJ, BOB IK?

Bobben is nog nooit zo leuk geweest, omdat je gewoon een glaasje alcoholvrij mee kan drinken.

6. DE KATER KOMT LATER NOOIT

Alcoholvrije wijn geeft de volgende ochtend geen venijn. Sommige mensen kennen wel de uitspraak, het derde glaasje is een glaasje spijt. Vanaf nu is dat passé.

7. KOKEN MET ALCOHOLVRIJE WIJN

‘I always cook with wine, sometimes I even add it to the food.’ – W.C. Fields. Een welbekend gezegde, en vaak ook heel lekker! Koken kan heel goed met alcoholvrije wijn, en, je hoeft niet te wachten tot de alcohol is verdampt. Benieuwd naar een aantal recepten? We delen ze hier.

8. HALAL

Sommige alcoholvrije wijnen hebben ook een Halal certificaat. Let altijd op het etiket of de certificering erop staat, of vraag het na bij de verkoper.

In dit artikel hebben we 8 voordelen van alcoholvrije wijn voor je uiteengezet. Ben je benieuwd naar meer? Volg ons voor meer Petit Plaisir, of deel dit artikel en inspireer je netwerk!

X