Petit Plaisir

Petit-Plaisir-Logo

Volg ons!

Contact

Zoeken

Petit Plaisir

Wat je moet weten over de beste alcoholvrije champagne

De beste alcoholvrije champagne, of eigenlijk moeten we zeggen de beste alcoholvrije bubbels, daar is iedereen naar op zoek. Zwanger of niet, als je moet rijden of er een super gezonde levenstijl op nahoud, wil je wat moois drinken of serveren. Maar wat maakt een alcoholvrije wijn de beste alcoholvrije champagne of bubbel? Petit Plaisir legt uit wat je in ieder geval moet weten, en zo sla je nooit meer de plank mis.

1. Een alcoholvrije droge champagne

Er zijn veel alcoholvrije zoete bubbels verkrijgbaar, de zoektocht naar een droge alcoholvrije champagne is veel lastiger. Een goede mousserende wijn is droog in smaak door de techniek die is gebruikt om de alcoholvrije wijn te maken. Dit brengt ons meteen naar punt 2.

Wist je dat: verschillende redacties onze Vendôme Mademoiselle Rosé als een mooie droge bubbel hebben getest? Jan Magazine en Linda.nl hebben voor je voorgeproefd! 

2. Het fabricageproces van de alcoholvrije wijn

De techniek waarmee de alcoholvrije wijn is gemaakt is bepalend voor de smaak. Als een wijn alcoholvrij is gemaakt door de alcohol op hoge temperatuur te verhitten, dan verdwijnen daar de mineralen mee wat de smaak juist definieert. Wat overblijft is een zoet aftreksel, wat je wilt vermijden. Er zijn verschillende technieken, waaronder de vacuüm of spinning cone column techniek, waarbij de wijn op lage temperatuur wordt verhit. Daardoor blijven de originele elementen van de wijn behouden, waardoor er een heel natuurlijk product ontstaat. Lees hier meer over de spinning cone column techniek.

Kennis maken met een alcoholvrije bubbel die met de spinning cone column techniek is gemaakt? Wij raden onze Sinzero Brut aan!

3. Het mondgevoel van de bubbel

Bij een alcoholvrije champagne of bubbel wordt het gas er vaak achteraf aan toegevoegd. Dit moet een goede ‘mouthfeel’ geven. Je wilt voorkomen dat de bubbels via je neus binnenkomen als je het glas richting je mond beweegt, een mooie tintelende bruis heeft daarom de voorkeur.

4. De houdbaarheidsdatum

Een alcoholvrije champagne kan je niet jaren laten liggen. Doordat de alcohol uit de wijn is gehaald blijft er een natuurproduct over dat met de huidige technieken maximaal 3 jaar houdbaar is. Reden genoeg om gauw een dinertje in te plannen.

5. Alcoholvrije champagne betekent minder calorieën

Volgens ons zou dit niet een doorslaggevende factor moeten zijn, maar het is toch mooi meegenomen: een alcoholvrije champagne bevat minder calorieën dan een alcoholhoudende bubbel. Je mag er dus gerust een glaasje extra van inschenken. En dat is dan wel weer leuk om te weten.

Ben je op dit moment op zoek naar een lekkere alcoholvrije champagne of bubbel? Kijk meteen in onze selectie en sla in!

X